De scenario's: Standard mag dromen, maar exit met 12 op 18 is goed denkbaar

De scenario's: Standard mag dromen, maar exit met 12 op 18 is goed denkbaar

Gepubliceerd: donderdag 13 december 2018 om 09:35do 13-12-2018 om 09:35

Standard Luik mag dankzij een stuntzege op Sevilla (1-0) nog volop dromen van Europese overwintering. Donderdag wordt het wel nagelbijten, want het kan een gecompliceerd verhaal worden.

Krasnodar staat met twaalf punten eerste in de punten, op drie punten achterstand gevolgd door zowel Sevilla als Standard. Akhisar Belediyespor staat troosteloos laatste met nul punten. Standard trekt naar Turkije, terwijl Sevilla het thuis opneemt tegen de koploper. Er zijn de nodige scenario's mogelijk. De makkelijkste: als Standard meer punten pakt dan Sevilla is het altijd door, bij een slechter resultaat zijn de Rouches altijd uitgeschakeld.

Wanneer beide winnen, wordt het ingewikkeld. Er komen dan drie ploegen op twaalf punten te staan en dan gaat het onderlinge resultaat de doorslag geven. Standard staat er door een 5-1 nederlaag in Spanje het slechtste voor. Als Sevilla met 4-0 of met 5 goals verschil wint van Krasnodar, wipt Standard alsnog over de Russen. Bij alle andere uitslagen is het helaas exit voor de Luikenaars.

De stand in Groep J:
1. Krasnodar - 12 punten (doelsaldo +3)
2. Sevilla - 9 punten (+9)
3. Standard - 9 punten (-2)
4. Akhisar Belediyespor - 0 punten (-10)

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws