Martinez op plaats drie, Leko eindigt op gelijke hoogte met Mourinho

Martinez op plaats drie, Leko eindigt op gelijke hoogte met Mourinho

30-11-2018 16:22 Laatste update: 16:54
24

De internationale federatie voor voetbalstatistieken en -geschiedenis (IFFHS ) deelt momenteeel zijn jaarlijkse awards uit voor de beste voetballers en trainers ter wereld. In de categorie Beste Bondscoach eindigde Roberto Martinez als derde. 

Echt een verrassing was de uitslag van Beste Bondscoach niet. Didier Deschamps ging met de prijs aan de haal. Eerder dit jaar won hij met Frankrijk het WK. Zlatko Dalic, die de WK-finale met Kroatië verloor, eindigde nu als tweede. Het brons op het WK levert Martinez nu ook weer een podiumplaats op.

Uitslag Beste Bondscoach
1. Didier Deschamps – 304 punten
2. Zlatko Dalic – 198 punten
3. Roberto Martinez – 85 punten

Prijs voor Zidane
De IFFHS bepaalde ook de beste clubcoach van het afgelopen jaar. Die prijs ging naar Zinedine Zidane. Met Real Madrid won de Fransman in 2018 opnieuw de Champions League. Zidane hield Jürgen Klopp (Liverpool) en Pep Guardiola (Manchester City) achter zich 

Uitslag Beste Clubtrainer
1. Zinedine Zidane – 296 punten
2. Jürgen Klopp – 109 punten
3. Pep Guardiola – 105 punten

Het waren voetbalexperts uit negentig verschillende landen die mochten stemmen. In de categorie Beste Doelman kozen zij op donderdag al voor Thibaut Courtois.  

Update 16.22: Club Brugge-coach Ivan Leko heeft ook de lijst van beste clubtrainers gehaald. Leko kreeg welgeteld één punt, waarmee hij op plaats 14 eindigde in de verkiezing. Hij deed het daarmee wel even goed als José Mourinho (Manchester United).