'Roma wil niet één, maar twee Ajacieden: Monchi heeft grote plannen in januari'

'Roma wil niet één, maar twee Ajacieden: Monchi heeft grote plannen in januari'

30-11-2018 10:33

AS Roma heeft grote plannen tijdens de winterse transferperiode. Technisch directeur Monchi heeft diverse namen op het verlanglijstje staan, onder wie Ajacieden Donny van de Beek en Kasper Dolberg.

Dat schrijft althans de Corriere dello Sport. Hoewel Roma al verzekerd is van 9,5 miljoen euro door het bereiken van de achtste finale van de Champions League en het geld van de transfer van Kevin Strootman nog niet is uitgegeven, is het budget beperkt. Monchi wil dan ook diverse spelers laten gaan om ruimte te maken voor aankopen. Diverse namen passeren de revue in de Italiaanse sportkrant.

Onder meer Matija Nastasic (Schalke 04), Nacho (Real Madrid), Eric Bailly (Manchester United) en Stefan Savic (Atlético Madrid) worden genoemd als defensieve versterkingen, al lijkt hun komst niet eenvoudig. Datzelfde geldt voor Donny van de Beek, die opnieuw als belangrijkste doelwit voor het middenveld wordt getipt. Roma wil contact zoeken met zaakwaarnemer Mino Raiola, maar houdt er rekening mee dat de Oranje-international pas in juni weg kan bij Ajax.

Doordat Patrick Schick wel eens terug lijkt te kunnen keren naar Sampdoria, onderzoekt Monchi ook de mogelijkheden om een spits te halen. Daarbij laat de Italiaanse sportkrant de naam van Dolberg vallen. Afgelopen zomer nam Roma Justin Kluivert al over van Ajax.