Standard pakt drie punten tegen Sevilla en kan nog Europees overwinteren

29-11-2018 22:55
17

Standard Luik heeft voor een verrassing van formaat gezorgd. De Rouches wonnen op eigen veld met 1-0 van Sevilla en kunnen zich door dit resultaat nog altijd plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League.

Standard had de wedstrijd goed onder controle in de eerste helft en voetbalde enkele goede kansen bij elkaar. Emond kreeg de eerste goede kans, maar zijn kopbal verdween langs de verkeerde kant van de paal. De beste kans in de eerste helft was echter voor de Spanjaarden. Ben Yedder haalde snoeihard uit, Ochoa zag het leer op de deklat uiteenspatten.

Na de rust viel de wedstrijd helemaal stil. Emond kreeg opnieuw een goede kans, maar tikte de bal te ver voor zich uit. Halfweg de tweede periode mochten de fans op Sclessin toch juichen. Carcela en Djenepo speelden de defensie van Sevilla overhoop met een knappe één-twee en laatstgenoemde zette de voorsprong voor de Rouches op het scorebord.

Sevilla probeerde zich terug in de wedstrijd te knokken, maar moest even later met tien spelers verder. Invaller Sarabia mocht met twee gele kaarten naar de kleedkamer. De leider in de Primera Division probeerde de druk op te voeren, maar grote kansen kwamen er niet meer.

Standard mag dankzij deze overwinning nog hopen op Europese overwintering. Sevilla moet op de laatste speeldag immers tegen leider Krasnodar spelen, terwijl de Rouches het opnemen tegen Akhisar Belediyespor.