Vranjes opnieuw in opspraak: 'Fascistische tatoeage'

Vranjes opnieuw in opspraak: 'Fascistische tatoeage'

29-11-2018 18:19 Laatste update: 18:28
12

Ognjen Vranjes kwam deze week negatief in het nieuws. De verdediger van RSC Anderlecht leek de rellen tussen AEK Athene en Ajax te verheerlijken. Nu vallen ze in Bosnië over Vranjes. Een tatoeage zorgt daar voor beroering.

In Bosnië klinkt het dat Vranjes een fascistische tatoeage op de rechterbovenarm heeft. De nationale voetbalbond van het land reageerde donderdag met een persbericht op de zaak. In Bosnië vinden ze de tatoeage 'ongepast'.

'Wij veroordelen scherp het schokkende gedrag van onze international Vranjes. Dit omwille van de boodschap. Het maakt niet uit hoe deze wordt uitgedrukt. Dit zijn niet de waardes waarvoor Bosnië staat. Ze kenmerken ook geen echte atleet, die een rolmodel moet zijn voor jongeren', klinkt het in Bosnië. 

Vranjes lijkt het verkorven te hebben in zijn eigen land. 'Op het veld was het gedrag van Vranjes tot nu toe. Zijn gedrag buiten het veld is evenwel niet aanvaardbaar. Op deze manier kun je Bosnië niet vertegenwoordigen. Onze bond veroordeelt alle vormen van verheerlijking van fascisme en zijn aanhangers'.

Lees ook'Anderlecht distantieert zich volledig van Vranjes, twijfels over zijn toekomst'