Club trok vol twijfels naar Dortmund: ''Gegrom bij bestuur, trainers en spelers''

Club trok vol twijfels naar Dortmund: ''Gegrom bij bestuur, trainers en spelers''

29-11-2018 16:43
11

Club Brugge was al zeker van Europese overwintering toen het woensdagavond een knap punt pakte bij Borussia Dortmund (0-0). Ivan Leko kon deze opstekers goed gebruiken. 

Ludo Vandewalle, chef voetbal bij Het Nieuwsblad, weet namelijk dat er de nodige onrust heerste. "Niet vergeten dat Club met een knoop in de maag naar Dortmund trok. Slechts één keer winst in zeven matchen in de competitie zorgde toch wat voor gegrom in de Brugse rangen. Op élk niveau. In bestuurskringen, in het trainerskabinet en bij de spelers", aldus Vandewalle.

De spelers lieten echter zien dat de chemie met Leko absoluut niet weg is. ''Een nederlaag in het Signal Iduna Park was min of meer ingecalculeerd. Maar, kijk: de collectieve prestatie was dik oké, precies waar Ivan Leko had op gehoopt. De Club-trainer heeft zijn spelers nog in de hand.''

Leko kan volgens Vandewalle daarnaast nog volop rekenen op de steun van de fans. ''De supporters eten uit zijn hand. Ze zongen zo'n 70 van de 90 minuten zijn naam'', merkte Vandewalle op.

Lees ook: Glunderende Leko geniet van CL-resultaat: "We zijn niet alleen romantische ploeg"