Groep D: FC Porto en Schalke door, Donk ongelukkig bij verliezend Galatasaray

28-11-2018 23:04

FC Porto is zeker van groepswinst in Groep D. Na een 3-1 overwinning op nummer twee Schalke 04 kunnen de Portugezen niet meer worden ingehaald. Galatasaray en Schalke 04 strijden om het Europa League-ticket.

FC Porto - Schalke 04
Porto verspeelde slechts één keer punten en verzekerde zich in de vorige ronde al van de achtste finales, maar de Portugese topclub wilde ook de groepswinst. Het verliezende Schalke is door de nederlaag van Galatasaray ook door naar de volgende ronde. Porto nam na de rust snel afstand door goals van Eder Militao en voormalig FC Twente-speler Jesus Corona. Nabil Bentaleb zorgde nog voor wat spanning, maar in de 94e minuut verdubbelde Porto de marge weer.

Porto neemt het in de laatste wedstrijd van de groepsfase op tegen Galatasaray, dat dus moet winnen om door te gaan in de Europa League. Lokomotiv reist af naar Gelsenkirchen.

Lokomotiv Moskou 2 - 0 Galatasaray
Mede door een ongelukkig moment van ex-Club Brugge-speler Ryan Donk verliest Galatasaray in Rusland. De Nederlander hielp de Russen vlak voor rust in het zadel door een eigen doelpunt. Na de theepauze maakte Vladislav Ignatjev de opdracht voor Galatasaray nog een stuk zwaarder.

Galatasaray zette alles op alles om in ieder geval met een punt weg te komen uit Rusland, waardoor de club nog door zou kunnen gaan in de Champions League. Dat was de Turken niet gegund.