Groep C: Uitschakeling dreigt voor Liverpool, Mertens schittert voor Napoli

28-11-2018 23:03

Het blijft spannend in Groep C van de Champions League. De topper tussen Paris Saint-Germain en Liverpool is gewonnen door de club uit Parijs, waardoor het in de slotronde nog alle kanten op kan. Rode Ster Belgrado is door een nederlaag bij SSC Napoli en twee doelpunten van Dries Mertens uitgeschakeld in het miljardenbal.

Paris Saint-Germain - Liverpool 2-1
PSG begon als nummer drie aan de topper tegen Liverpool en moest winnen om kansen op overwintering in leven te houden. De ploeg van Thomas Tuchel kwam thuis al snel op het goede spoor na de goal van Juan Bernet, die profiteerde van een ongelukkig moment van Virgil van Dijk. Liverpool was niet veel minder dan PSG, al konden The Reds geen vuist maken om het de Franse formatie écht lastig te maken.

Vlak voor de rust maakte Neymer er na een flitsende counter 2-0 van. Liverpool deed vrijwel kort daarna via James Milner (strafschop) iets terug. In de tweede helft was het lang knokken voor Liverpool, dat PSG maar niet op de knieën kreeg. Aan de andere kant waren de Parijzenaars dicht bij de definitieve nekslag. Zover kwam het niet in het Parc Des Princes. Liverpool kreeg in de slotfase nog wat mogelijkheden, maar verliest en moet in de laatste speelronde winnen van Napoli en hopen op verlies van PSG.

Napoli - Rode Ster Belgrado 3-1
Napoli verstevigt de koppositie na een zakelijke overwinning op hekkensluiter Rode Ster Belgrado. De ploeg van Carlo Ancelotti kwam in Italië geen moment in de problemen en nam via Marek Hamsík al na elf minuten de leiding. Dries Mertens maakte daar na ruim een half uur 2-0 van. De Belg besliste de wedstrijd vlak na rust met de 3-0, waarna Rode Ster via El Fardou Ben Nabouhane iets terug deed.

De wedstrijd was allang niet spannend meer. Napoli zocht nog naar mogelijkheden om iets aan het doelsaldo te doen, maar zonder succes. Napoli neemt het in de slotronde op tegen Liverpool, dat zich geen nederlaag kan veroorloven.