OFFICIEEL: Villa en Iniesta vormen weer een duo

OFFICIEEL: Villa en Iniesta vormen weer een duo

01-12-2018 08:30 Laatste update: 08:30
2

David Villa gaat de Verenigde Staten na drie jaar de rug toekeren. De 36-jarige Spanjaard loopt aan het eind van het jaar uit zijn contract bij New York City FC en zal zijn verbintenis niet verlengen.

De nummer drie van het pas afgelopen Eastern Conference-seizoen heeft dit woensdag bekendgemaakt via de clubsite. "Ik kan alleen maar dank je wel zeggen, tegen iedereen hier", reageert Villa op zijn aanstaande vertrek. "Ik hier een geweldige tijd meegemaakt, niet alleen als voetballer maar ook als mens. Ik zal mijn ervaringen hier nooit vergeten en ik blijf voor altijd een supporter van NYFC."

Amerikaanse media hebben al een idee waar de oud-speler van onder meer Valencia, FC Barcelona en Atlético Madrid zijn carrière zal vervolgen: Villa lijkt zijn geluk te gaan beproeven in Japan, bij een niet nader genoemde club. Hier zal hij in de voetsporen treden van zijn oud-ploeggenoten Andrés Iniesta (Vissel Kobe, red.) en Fernando Torres (Sagan Tosu, red.), met wie hij tussen 2008 en 2012 Europees kampioen, wereldkampioen en nog eens Europees kampioen werd.

Update 1/12, 08.30: David Villa en Andrés Iniesta worden weer ploeggenoten. De 36-jarige Spaanse aanvaller nam deze week afscheid van New York City FC en onthult nu op social media dat hij zijn loopbaan vervolgt bij Vissel Kobe. Daar speelt Iniesta nu al. Villa en Iniesta waren eerder ploeggenoten van elkaar bij FC Barcelona en de Spaanse nationale ploeg.