Club Brugge al zeker van Europese overwintering dankzij Atlético

28-11-2018 20:46 Laatste update: 20:47
2

Club Brugge kan zonder druk de wedstrijd tegen Borussia Dortmund aanvatten. Blauw-Zwart is al zeker van Europese overwintering dankzij de 2-0 zege van Atlético Madrid tegen AS Monaco. Bij de Fransen stonden Nacer Chadli en Youri Tielemans in de basis.

Het Franse Monaco van Thierry Henry blijft op de sukkel. Al na twee minuten keken de Monegasken tegen een achterstand aan. Koke scoorde via een gelukje de openingstreffer. Een paar minuten later schoot ex-Monaco-speler Thomas Lemar op de paal.

Nog voor rust kwamen Atlético Madrid én Club Brugge op rozen. Antoine Griezmann werkte subtiel met buitenkant rechts af en de 2-0 stond op het bord. In de tweede helft kreeg Monaco dé kans op de aansluitingstreffer. Stefan Savic kreeg een schot van Tielemans tegen de hand en de Franse club kreeg een penalty, de verdediger een tweede gele kaart.

Tot overmaat van ramp miste ex-Atlético-speler Radamel Falcao de elfmeter namens Monaco. Chadli werd overigens na een uur spelen naar de kant gehaald. Zo is Club Brugge al zeker van Europese overwintering zonder zelf te spelen. Om 21u neemt Blauw-Zwart het op tegen Borussia Dortmund.