'AEK-supporters kregen vanuit luikje molotovcocktails en stalen pijpen toegereikt'

'AEK-supporters kregen vanuit luikje molotovcocktails en stalen pijpen toegereikt'

Gepubliceerd: woensdag 28 november 2018 om 18:11wo 28-11-2018 om 18:11

De supporters van AEK Athene kregen voor en tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Ajax hulp vanuit het stadion. Dat stelt Jacob Bernard, voorzitter van de supportersclub AFCA. De meegereisde Ajax-fans werden bestookt met vuurwerk en brandbommen, terwijl de ME toekeek.

"Zoals ik van de supporters heb begrepen was dit een georganiseerde daad", vertelt Bernard, die niet aanwezig was en zich baseert op meerdere ooggetuigen, aan AT5. "De AEK-supporters begonnen aan de hekken te trekken en te slopen. Toen zij er doorheen kwamen werden ze niet tegengehouden. Vanuit één of ander luikje hebben ze alles toegereikt gekregen. Molotovcocktails, stalen pijpen en dat soort dingen. Daar hebben ze de aanval ingezet richting de Ajax-supporters."

"Dit moet een één-tweetje zijn geweest met iemand uit het stadion", denkt Bernards. "Dat materiaal kun je normaal gesproken niet in een stadion krijgen. Want als je kijkt wat voor materiaal er naar binnen is gehaald en hoe groot de ontploffing is geweest, kan dat niet anders."

De Griekse dienders stonden erbij en keken ernaar. Bernards: "Het gekke is dat de AEK-supporters geen strobreed in de weg is gelegd. Want ze konden gewoon hun gang gang. Als je ook ziet dat er een jongen op de sintelbaan gewoon met een molotovcocktail in zijn hand naar de Ajax-supporters kan lopen, dan vraag ik me af in hoeverre de veiligheid voor onze jongens gewaarborgd is."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws