Nieuwe veroordeling voor El Ghanassy, ex-speler KVO en Gent moet weer boeten

Nieuwe veroordeling voor El Ghanassy, ex-speler KVO en Gent moet weer boeten

28-11-2018 13:01
5

Yassine EL Ghanassy lijkt zijn lesje nog niet geleerd te hebben. Na vijftien veroordelingen voor de politierechtbank, blijft de voetballer te snel rijden. Ook woensdag moest hij opnieuw voorkomen na een snelheidsovertreding.

De ex-speler van onder andere KV Oostende en KAA Gent werd op 1 juli van vorig jaar met zijn Porsche Carrera 911 geflitst aan een snelheid van 102 km/uur, dit terwijl er maar 70 mocht gereden worden. Net zoals bij de vorige inbreuken bleek El Ghanassy zijn theoretisch en praktisch rijexamen niet te hebben afgelegd die hij moest afleggen na een eerdere veroordeeling.

"De proeven was hij compleet vergeten door de vele transfers die hij in die periode had", citeert Het Laatste Nieuws de advocaat van El Ghanassy. "Het is ook de reden waarom hij bijna nooit een dagvaarding ontving. Die werd steeds verstuurd naar z’n adres, waar hij op dat moment al niet meer woonde", klinkt het.

El Ghanassy, die momenteel voor het Saoedische Al-Raed speelt, werd niet gespaard door de politierechter. Hij kreeg een rijverbod van 1 jaar en 15 dagen. Daarnaast moet hij ook een boete van 4.480 euro betalen.

Daarnaast volgt er nog een proces in februari waar hij in beroep een veroordeling aanvecht. Hij kreeg één jaar cel omdat hij toch reed tijdens een rijverbod, maar daar gaat El Ghanassy dus niet akkoord mee.