Sport/Voetbalmagazine doet boekje open:  'Ontslagen bij RSCA door wanpraktijken'

Sport/Voetbalmagazine doet boekje open: 'Ontslagen bij RSCA door wanpraktijken'

28-11-2018 10:00
9

De medische staf van Royal Antwerp FC heeft er een topper bij, Jochen De Coene. Tot voor kort was hij aan de slag bij RSC Anderlecht. Sport/Voetbalmagazine denkt te weten waarom De Coene weg moest in Brussel.

Volgens het magazine wordt er niet getwijfeld aan de kwaliteiten van De Coene. Sport/Voetbalmagazine denkt dat het gaat om een financiële kwestie. Hij werd in de gaten gehouden door paars-wit. 'Volgens goed ingelichte bronnen kwamen daarbij bedenkelijke constructies aan het licht', valt er te lezen.

Uitgaves exponentieel
'Zo kocht De Coene het kinémateriaal bijna uitsluitend bij dezelfde leverancier, Tendim in Kontich, waarvan de zaakvoerder iemand is uit zijn eigen entourage. De uitgaves voor het materiaal stegen exponentieel en sommige bestellingen kwamen nooit aan op de club. Uit facturen zou bijvoorbeeld blijken dat De Coene twee fietsen met een waarde van 5000 euro kocht met geld van de club en die rechtstreeks op zijn domicilie liet leveren', schrijft Sport/Voetbalmagazine.

Gedwongen ontslag
Het klinkt dat het dossier van De Coene bij CEO Jo Van Biesbroeck op tafel kwam. Daarna werd De Coene gedwongen zijn ontslagbrief te tekenen. Anderlecht diende nog geen klacht in tegen zijn ex-werknemer, maar kan dat in principe nog doen. De Coene ontkent het verhaal van Sport/Voetbalmagazine. "Het heeft te maken met afgunst en jaloezie. Ik draag Anderlecht nog een warm hart toe", is zijn reactie.