Groep F: Lyon komt tweemaal op voorsprong maar Manchester City komt terug

27-11-2018 23:17 Laatste update: 23:17

Manchester City heeft een aanval van Olympique Lyon op de koppositie in groep F van de Champions League ternauwernood afgeslagen. De ploeg van manager Pep Guardiola knokte zich in Frankrijk twee keer razendsnel terug van een achterstand: 2-2. Daarmee is City zeker van de achtste finale. Bij de Engelse club zat Vincent Kompany op de bank en bij Lyon speelde Jason Denayer 90 minuten.

Waar City in de Premier League ongenaakbaar is, deelde Lyon in de eerste wedstrijd al een tik uit aan The Citizens met een 2-1 zege. Ook in de uitwedstrijd had de formatie van Guardiola het moeilijk. Maxwel Cornet was gevaarlijk, terwijl Kyle Walker kon ingrijpen voordat Memphis gevaarlijk werd. Het duo van Lyon zorgde in de tweede helft wel voor de openingstreffer. Na een lange bal van de Nederlander schoot Cornet fantastisch raak in de linkerhoek.

De voorsprong was niet onverdiend, maar City knokte zich razendsnel terug. Sergio Agüero was na een klein uur al dicht bij de gelijkmaker, enkele minuten later slaagde Aymeric Laporte er wel in om Lyon-keeper Anthony Lopes te verschalken. Hij kopte raak na een corner. Het spel golfde vervolgens op en neer met de thuisploeg die aan het langste eind leek te trekken. Na een passje van Memphis maakte Cornet zijn tweede van de avond: 2-1.

Met die stand zou Lyon zeker zijn van de volgende ronde, maar het ging alsnog mis. Agüero kopte raak en bezorgde City een plek bij de laatste zestien. De Fransen moeten nog vol aan de bak tegen Shakhtar Donetsk. De Oekraïners wonnen in Duitsland namelijk in een spektakelstuk van Hoffenheim met 3-2. Taison maakte diep in de extra tijd de winnende.