Bayern München speelt Benfica helemaal van de mat

Bayern München speelt Benfica helemaal van de mat

Gepubliceerd: dinsdag 27 november 2018 om 22:55di 27-11-2018 om 22:55

Bayern München reist over twee weken als koploper af naar Amsterdam. Der Rekordmeister won thuis overtuigend met 5-1 van Benfica en heeft daardoor twee punten meer dan Ajax, dat dinsdagavond met 0-2 zegevierde bij AEK Athene. Ajax kan alleen nog groepswinnaar worden als er thuis gewonnen wordt van Bayern.

Omdat Ajax twee uur eerder speelde dan Bayern, wisten de Duitsers waar ze aan toe waren. Door de winst van de Amsterdammers doet Benfica sowieso niet meer mee in de Champions League. De Portugezen spelen na de winterstop in de Europa League. Bayern gaf vanaf het eerste moment gas en zette Benfica in een propvolle Allianz Arena onder druk.

Dat resulteerde in een rappe dubbelslag van Arjen Robben, die zich met name zijn eerste doelpunt lang zal blijven herinneren. De Nederlander speelde twee man uit, kapte naar zijn linkerbeen en schoot prachtig raak in de kruising. Benfica probeerde het met wat tegenaanvallen, maar Bayern counterde zich zorgvuldig naar 2-0. Weer was het Robben die met zijn linkerbeen trefzeker was. 

Bayern had weinig problemen met Benfica en kwam nog voor de rust op 3-0 door Robert Lewandowski. Vlak na rust maakte invaller Gedson Fernandes het met 3-1 weer spannend, maar na de 4-1 van Lewandowski was de wedstrijd definitief gespeeld. Robben werd in de zeventigste minuut gewisseld voor Renato Sanches. Vanaf de bank zag hij Franck Ribéry er ook nog 5-1 van maken. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws