Bizar verhaal uit Ierland: club verzint dodelijk auto-ongeluk van eigen speler

Bizar verhaal uit Ierland: club verzint dodelijk auto-ongeluk van eigen speler

27-11-2018 20:02
1

De Ierse amateurclub Ballybrack FC heeft voor grote opschudding gezorgd. De club liet donderdag weten dat speler Fernando Nuno La Fuente was omgekomen bij een auto-ongeluk, maar de geboren Spanjaard blijkt nog steeds in leven te zijn.

Nuno La Fuente is een maand geleden al teruggekeerd naar Spanje, meldt de Ierse Leinster Senior League (de overkoepelende organisatie voor het voetbal in de lagere Ierse regionen, red.) in een officieel statement. Ballybrack lijkt het auto-ongeval waar de speler bij betrokken zou zijn geweest, te hebben verzonnen. De club bracht het macabere verhaal naar buiten omdat het de wedstrijd van dat weekend uit wilde stellen, berichten diverse Ierse media waaronder Dublin Live.

Het Ierse voetbal leefde de afgelopen dagen in de veronderstelling dat Nuno La Fuente daadwerkelijk om het leven was gekomen. Bij diverse wedstrijden werd een minuut stilte gehouden en speelden de spelers met rouwbanden om. De Leinster Senior League heeft aangekondigd onderzoek te doen naar de handelswijze van Ballybrack.