Lukaku over voortdurende kritiek: Wanneer ik hen dan zie, hoor je dat niet

Lukaku over voortdurende kritiek: "Wanneer ik hen dan zie, hoor je dat niet"

27-11-2018 20:13 Laatste update: 28-11-2018 09:57

Romelu Lukaku heeft een opvallend interview gegeven aan Bleacher Report. De Rode Duivel praatte openhartig over zijn relatie met José Mourinho en over de voortdurende kritiek op zijn persoon.

Lukaku begon sterk aan het seizoen bij Manchester United, maar kende nadien een terugval. Hij belandde zelfs op de bank "Shit, het is gebeurd", vertelde Lukaku. "Na een gesprek met Mourinho begreep ik de beslissing wel. Het was een lang jaar en ik was moe. Dat gesprek van tien minuten maakte iets los bij mij. Het brandend verlangen om terug te nemen wat van mij is."

Voor Mourinho door een muur
Onze landgenoot is volgens de supporters nochtans één van de favoriete spelers  van Mourinho. "Ja, omdat hij weet dat ik voor hem door een muur ga. Het is een coach die eerlijk wil zijn met jou en zegt waar het op staat. En als je daar niet mee om kan, heb je een groot probleem. Met hem werken als 24-jarige is helemaal anders dan met hem werken als 19-jarige. Hij was toen erg streng voor mij, maar nu begrijp ik hem."

Terugkerende kritiek
Wat vindt hij dan van de kritiek die altijd terugkomt? Verschillende ex-spelers, waaronder Paul Scholes, zijn heel kritisch. "Ik reageer echt niet op wat hij zegt. Als ik hem zie, geeft hij mij nog altijd een hand en doe ik normaal. Die gasten worden betaald om zo’n dingen te zeggen op tv, maar wanneer ik hen in het echt zie, hoor je dat niet. Dus ik geef er echt niet om", besloot de Rode Duivel.

Lees ook: AU! Lukaku onder vuur: '92 miljoen baby's geboren sinds laatste thuisgoal'