Fikse domper! Anderlecht U19 is na verlies in Kiev ook al klaar in Europa

27-11-2018 17:50 Laatste update: 17:59
3

De verloren wedstrijd tegen Sint-Truiden (4-2) maakte vooral duidelijk dat Anderlecht goed werk verricht in de jeugdopleiding. Er is echter nog een lange weg te gaan. Dat beeld werd dinsdag nog eens bevestigd door de U19. Paars-wit werd door een 2-1 nederlaag bij Dinamo Kiev uitgeschakeld in de tweede ronde van de UEFA Youth League.

Anderlecht had door de 1-1 remise van drie weken geleden geen makkelijke uitgangspositie voor de return in Oekraïne. Beide partijen wilden geen grote risico's nemen en grote kansen waren daarom ook schaars in de eerste helft. Gezien het weinige doelgevaar was het logisch dat de jongeling met een 0-0 ruststand richting de kleedkamers gingen.

Kort na de pauze braken de jongelingen van Jonas De Roeck de wedstrijd open. Antoine Colassin zette in minuut 51 de 0-1 op het scorebord op aangeven van toptalent Jérémy Doku, de 16-jarige flankspeler die tegen STVV al mocht debuteren in de hoofdmacht. Even later viel ook Yari Verschueren in. Helaas kon er met hem de gelijkmaker niet worden voorkomen. Heorhii Tsitaishvili scoorde in minuut 65 namens Dinamo Kiev vanuit een vrije trap.

Tien minuten voor tijd ging het vervolgens helemaal mis voor Anderlecht. Juist in een fase waarin Kiev-doelman Vladyslav Kucheruk werd getest, ging het mis aan de overkant. Jakub Kiwior maakte een overtreding met een penalty én rode kaart tot gevolg. Serhiy Buletsa ging achter de bal staan en bleef koel: 2-1. Deze klap kwam Anderlecht U19 niet meer te boven. Net als de hoofdmacht is de belangrijkste jeugdploeg ook al vroeg klaar in Europa.