Laforge reageert op VAR-incidenten Gent-Antwerp: “Dat zullen we nooit weten”

Laforge reageert op VAR-incidenten Gent-Antwerp: “Dat zullen we nooit weten”

27-11-2018 08:01
15

Scheidsrechter Nicolas Laforge had zijn handen vol met KAA Gent-Antwerp. De VAR kwam een aantal keer tussenbeide en een schot van Chakvetadze leek al dan niet over de doellijn te gaan.

“Of Chakvetadze scoorde of niet, zullen we nooit weten”, begint Laforge tegenover Het Laatste Nieuws. “Ik kon alleen vertrouwen op mijn grensrechter - die de bal niet helemaal over de lijn zag - en op de VAR, die de beelden herbekeek. Honderd procent zeker kan je in zulke situaties alleen zijn met doellijntechnologie, maar die hebben we niet.”

Er waren ook enkele afgekeurde doelpunten wegens buitenspel. “Buitenspel is een zwart-witsituatie. Eén of twee voeten maken het verschil. Dat de trainer van Antwerp zich achteraf afvroeg waarom ik niet ging kijken? Het protocol is duidelijk: buitenspel en een overtreding binnen of buiten de rechthoek zijn zwart-witsituaties, waarbij de VAR duidelijkheid brengt en de scheidsrechter niet hoeft te gaan kijken."

“De regels zijn duidelijk gecommuniceerd aan de clubs en de media, maar misschien was niet iedereen voldoende geïnteresseerd. Op zich vond ik dat ik de wedstrijd goed geleid heb, tot de 88ste minuut, toen ik een strafschopfase niet zag. Ik ben gaan kijken naar het beeld en vond geel voldoende voor Van Damme omdat hij te laat kwam in een duel. Uiteindelijk werden de goeie beslissingen genomen, dat is het belangrijkste”, besluit Laforge.