Ariël Jacobs zet vraagtekens bij talenten Anderlecht: “Hoe zit het daar mee?”

Ariël Jacobs zet vraagtekens bij talenten Anderlecht: “Hoe zit het daar mee?”

27-11-2018 08:45 Laatste update: 08:45
14

RSC Anderlecht krijgt veel lof voor het gebruik van de eigen jeugd. Tegen STVV debuteerden Yari Verschaeren en Jérémy Doku. Paars-wit verloor echter wel met 4-2.

Ex-coach Ariël Jacobs zet toch vraagtekens bij de talenten van Anderlecht. “Nu is het een welgekomen reddingsboei, maar zal dat zo blijven?”, begint Jacobs tegenover Het Nieuwsblad. “Enerzijds vraag ik me af wat er gebeurt als de ouderen niet langer geblesseerd zijn. Anderzijds moet je je ook durven afvragen of ze het niveau op lange termijn aankunnen.”

“Daar kan je nooit op antwoorden. Dan heb ik het nog niet over het technische niveau, want ze kunnen allemaal wel voetballen. Maar hoe zit het mentaal en fysiek?”, vervolgt Jacobs. “Hoe reageren ze op deze nieuwe situatie? Nog een keer zoveel lof en ze beginnen over Barcelona en Real Madrid te praten.”

Lukaku
Ook fysiek moeten de nieuwe jongens nog stappen maken. “En wat met de fysieke belasting? Hoe verteren ze die? Ik had Romelu Lukaku. Die wilde altijd spelen, maar de weg van de geleidelijkheid was heel belangrijk voor hem. Zelfs voor een beer als Lukaku.”