Update: Boca en River weigeren in Madrid te spelen en tekenen beroep aan

Update: Boca en River weigeren in Madrid te spelen en tekenen beroep aan

Gepubliceerd: vrijdag 30 november 2018 om 07:40vr 30-11-2018 om 07:40

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL is een onderzoek begonnen naar de wanordelijkheden rondom de return van de Copa Libertadores-finale tussen River Plate en Boca Juniors.

De wedstrijd, die afgelopen zaterdag afgewerkt had moeten worden, werd afgelast nadat de spelersbus van Boca Juniors werd belaagd door fans van River Plate. Een tweetal spelers moest naar het ziekenhuis met verwondingen en andere Boca-spelers ademden traangas in. De voetbalbond maakt in een statement bekend dat de disciplinaire afdeling van de bond een strafproces tegen River Plate is begonnen.

River Plate krijgt vierentwintig uur de tijd van de bond om met een reactie te komen naar aanleiding van de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag. Op basis daarvan en met het eigen onderzoek in het achterhoofd kan de CONMEBOL besluiten om River Plate te diskwalificeren. In dat geval zou de beker naar Boca Juniors gaan. De heenwedstrijd in het stadion van Boca eindigde in 2-2.

Update 17.30: Volgens Zuid-Amerikaanse media is inmiddels besloten dat de clash tussen River Plate en Boca Juniors op 8 of 9 december gespeeld gaat worden. De return van de finale van de Copa Libertadores wordt búiten Argentinië, op neutraal terrein, afgewerkt. Het Paraguayaanse Asunción wordt genoemd als meest waarschijnlijke locatie.

Update 29/11 20.00: De tweede finalewedstrijd tussen Boca Juniors en River Plate wordt niet in Qatar gespeeld, maar in Madrid. Santiago Bernabéu is op zondag 9 december het decor van de finale, die al twee keer uitgesteld is. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond bevestigde al dat de wedstrijd buiten Argentinië gespeeld wordt en meldt nu dat beide ploegen afreizen naar Madrid. Naar verwachting wordt er om 20.45 uur afgetrapt.

Update 30/11, 07.30 uur: Boca Juniors en River Plate zijn niet blij met de beslissing van de CONMEBOL om de tweede finale van de Copa Libertadores in Madrid te spelen. Beide clubs zijn in beroep gegaan. Boca vindt dat het als winnaar aangewezen moet worden. River Plate is ondertussen niet tevreden met Madrid als nieuwe locatie én de straf die het kreeg. De club moet 400.000 euro boete betalen en twee duels zonder publiek spelen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws