Selectie AS Roma bekritiseerd: 'Niet iets wat je even in de supermarkt kunt kopen'

Selectie AS Roma bekritiseerd: 'Niet iets wat je even in de supermarkt kunt kopen'

26-11-2018 19:58
1

Eusebio di Francesco heeft publiekelijk uitgehaald naar zijn spelersgroep. Volgens de coach van AS Roma, dat dinsdag in de Champions League tegen Real Madrid speelt, mist zijn ploeg de echte wil om te winnen.

Roma heeft dinsdagavond aan een gelijkspel tegen De Koninklijke genoeg om de achtste finales van de Champions League te bereiken, maar volgens Di Francesco gaat het absoluut niet van harte bij de Romeinen. "Ze hebben geen vastberadenheid", zegt de trainer op de persconferentie vooraf. "Dat is niet iets wat je zomaar even in de supermarkt kunt kopen."

"We moeten werken aan de mentaliteit van onze spelers. We hebben geluk dat we morgen direct tegen een 'grote' tegenstander spelen. Tegen Real kunnen we laten zien dat dit niet het echte AS Roma was", doelde Di Francesco op de 1-0 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Udinese.

Linksback Aleksandar Kolarov bekritiseerde op dezelfde persconferentie de fans van Roma, die boos zijn over de prestaties van hun club. "De fans hebben het recht om boos te zijn en dat respecteren we ook. Ze moeten zich alleen wel bewust zijn van het feit dat ze niets van voetbal weten. Ik houd ook van tennis, maar ik zou nooit tactisch advies aanbieden omdat ik geen idee heb hoe het werkt."