Iniesta niet op zijn gemak tegen Real: 'Het was pure haat, ik kon er niet tegen'

Iniesta niet op zijn gemak tegen Real: 'Het was pure haat, ik kon er niet tegen'

Gepubliceerd: maandag 26 november 2018 om 19:31ma 26-11-2018 om 19:31

Laatste update: maandag 26 november 2018 om 19:33ma 26-11-2018 om 19:33

Andres Iniesta vindt dat José Mourinho de aanstichter is van de felle rivaliteit tussen Barcelona en Real Madrid. De voormalige aanvoerder van Barcelona, die tegenwoordig voor het Japanse Vissel Kobe uitkomt, baalt daarvan.

Iniesta voelde zich niet op zijn gemak in de Clásico's die hij speelde tegen het Real Madrid van Mourinho. "Het was niet een gewone voetbalrivaliteit", zegt Iniesta tegen de Spaanse televisiezender La Sexta. "Het was pure haat. Ik kon er niet tegen en het was daarnaast ook heel schadelijk voor het Spaanse nationale team omdat er verdeeldheid werd gecreëerd." Iniesta ziet Mourinho als de grote boosdoener. "Hij was degene die het vuurtje constant opstookte."

De 34-jarige middenvelder doet ook een boekje open over een depressie waar hij eerder in zijn carrière mee te maken had. "In die periode kon ik niet wachten tot het avond was. Dan kon ik weer een pil innemen en relaxen. Je kan jezelf niet zijn als je een depressie hebt. Je lijdt en het is moeilijk om de controle te hebben over bepaalde aspecten in je leven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws