Update: Boca Juniors krijgt zijn zin, finale wordt opnieuw verplaatst

Update: Boca Juniors krijgt zijn zin, finale wordt opnieuw verplaatst

25-11-2018 18:55
1

De kans dat de finale tussen Boca Juniors en River Plate zondagavond gespeeld gaat worden is klein. Boca heeft bij de Zuid-Amerikaanse voetbalbond het verzoek ingediend om de wedstrijd niet te spelen.

De tweede finalewedstrijd tussen Boca en River Plate werd zaterdagavond voor de tweede keer uitgesteld. Vorige week vanwege noodweer, zaterdag omdat fans van River Plate de spelersbus van Boca bekogelden en er enkele spelers gewond raakten. De wedstrijd werd uitgesteld naar zondagavond, al wilde de organisatie dat er zaterdag alsnog gespeeld zou worden. 

De wedstrijd werd verplaatst naar zondagavond, maar de kans dat er gespeeld gaat worden is zeer klein. Boca heeft bij de CONMEBOL, de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, het verzoek ingediend om de wedstrijd niet te spelen. De Argentijnse club vindt niet dat er nog gesproken kan worden over gelijkwaardige omstandigheden tussen beide clubs. Volgens Argentijnse media hoopt Boca zelfs dat de CONMEBOL bereid is om de titel aan de club te geven.

Statement River Plate
Via de officiële kanalen laat River Plate echter weten dat de wedstrijd gewoon doorgaat. Fans krijgen het verzoek om tickets plus identiteitskaarten mee te nemen naar het stadion.

Update: De wedstrijd tussen Boca Juniors en River Plate wordt ook zondagavond niet gespeeld. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond laat weten dat de tweede finalewedstrijd opnieuw is uitgesteld. Een vervangende datum is er nog niet.