Arsenal nadert Premier League-top met zuinige zege op Bournemouth

25-11-2018 16:30

Arsenal heeft op bezoek bij het Bournemouth van Nathan Aké een zakelijke overwinning geboekt in de strijd om de bovenste plekken in de Premier League. Na drie remises op rij won de ploeg weer eens: 1-2.

Arsenal worstelde lange tijd met Bournemouth, dat zeer verdedigend speelde. Doelman Asmir Begovic had een antwoord op pogingen van onder meer Henrikh Mkhitaryan en Pierre-Emerick Aubameyang, maar moest de bal na een half uur toch uit het net halen. Begovic werd vanaf de zestien gepasseerd door zijn collega Jefferson Lerma, die de bal op komische wijze achter zijn eigen doelman schoot.

Bournemouth rechtte de rug en kwam vlak voor rust op gelijke hoogte door Joshua King, die Bernd Leno passeerde met een prachtig schot in de kruising. Arsenal maakte in de tweede helft de dienst uit, maar had telkens pech in de afronding. De tijd begon te dringen voor The Gunners, maar in minuut 67 bracht Aubameyang Arsenal de voorsprong. De Gabonese spits gleed de bal binnen na een voorzet van Sead Kolasinac.

Bournemouth kreeg nog wat mogelijkheden op de 2-2, maar Arsenal kwam nauwelijks meer in de problemen. De Londenaren blijven op de vijfde plek staan, maar naderen nummer vier Chelsea tot één punt.