Rode Duivel kon niet mee bij Anderlecht: Ik mocht één training testen

Rode Duivel kon niet mee bij Anderlecht: "Ik mocht één training testen"

25-11-2018 14:00
1

De nu 28-jarige Dedryck Boyata lijkt eindelijk stabiliteit te hebben gevonden in zijn carrière. Bij Celtic is hij een vaste waarde en ook bondscoach Roberto Martinez vertrouwt hem. Nochtans ging niet alles vanzelf in zijn carrière.

Op zijn veertiende mocht de jeugdspeler van FC Brussels testen bij Anderlecht, maar een succes werd dat niet. "Ik mocht één training testen. Ik was veertien, zeker? Dat was… wauw. De kleren lagen klaar in de kleedkamer. Ik was zoiets niet gewoon. Dat was zó groot allemaal. Dit wordt te hard, zei ik aan mijn vader. Ik was niet klaar voor die stap", vertelt hij in De Zondag.

Nochtans ging hij amper een jaar later naar het veel grotere Manchester City. "Ik wou dat eigenlijk niet. Wat zou ik daar gaan uitspoken? Ze hadden mij gezien op een jeugdtornooi. Toen ze een eerste keer belden, legde ik de telefoon neer. Mijn vader verklaarde me gek. Gelukkig belden ze terug."

De aanpassing verliep extreem moeizaam. "De eerste maanden waren écht moeilijk. Je kent niemand. Je mag enkel studeren en trainen. Ontspanning bestaat niet. Je moet Engels leren spreken. En dan dat eten: vreselijk. (lacht luid) Ik hield alleen van het ontbijt. Worst, spek en eieren: ik wist niet eens dat dat bestond."