Superclásico toch afgelast na rellen en aanval op spelersbus Boca Juniors

Superclásico toch afgelast na rellen en aanval op spelersbus Boca Juniors

Gepubliceerd: zaterdag 24 november 2018 om 23:34za 24-11-2018 om 23:34

De return van de Copa Libertadores tussen Boca Juniors en River Plate wordt zaterdagavond niet gespeeld. Vanwege de aanval op de spelersbus wordt de wedstrijd verplaatst naar zondagavond om 21.00 uur Belgische tijd.

Het was lange tijd onduidelijk of de finalewedstrijd, die om 21.00 uur Belgische tijd had moeten beginnen, doorgang zou kunnen vinden. Nu lijkt de CONMEBOL besloten te hebben om de wedstrijd morgen te laten plaatsvinden.

CONMEBOL-voorzitter Alejandro Dominguez had graag gezien dat de wedstrijd toch vandaag was gespeeld, zegt journalist Mootaz Chehade die in Buenos Aires is. "Er was een akkoord tussen de voorzitters van beide clubs, een 'herenakkoord'. We tolereren dit niet. De wedstrijd zal morgen hoe dan ook gespeeld worden."

Twee spelers van Boca Juniors moesten vanwege hun verwondingen naar het ziekenhuis. Middenvelder Pablo Perez kreeg zelfs een stuk glas in zijn oog. Aanvaller Carlos Tevez, die zelf traangas inademde, zei tegen het Argentijnse FOX Sports dat de club gedwongen wordt te spelen. "We zijn niet in staat om te spelen, maar we moeten toch."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws