Return Superclásico uitgesteld na hevige rellen rondom spelersbus Boca

Return Superclásico uitgesteld na hevige rellen rondom spelersbus Boca

24-11-2018 21:17
5

De return van de Superclásico in de finale van de Copa Libertadores start een uur later dan gepland. De spelersbus van Boca Juniors werd bekogeld en aangevallen door fans van River Plate en een aantal spelers hebben traangas ingeademd.

De spelersbus van Boca Juniors was op weg naar El Monumental, het stadion van River Plate, alwaar het werd bestormd door fanatieke aanhangers van de rood-witten uit Buenos Aires. Volgens beelden ter plekke werd de bus bekogeld met stenen en zijn er spelers geraakt door rondvliegende projectielen. De politie trachtte de relschoppers weg te houden van de spelersbus met traangas, maar dat gas drong ook de bus in en enkele spelers zouden dit ingeademd hebben. Middenvelder Pablo Perez zou zelfs stukken glas in zijn oog hebben gekregen.

De beelden vanuit Buenos Aires laten zien dat de spelers van Boca aangeslagen zijn en behandeling nodig hebben. Ondanks de ongeregeldheden lijkt er toch gespeeld te worden. Om tien uur Belgische tijd moet er worden afgetrapt. De heenwedstrijd tussen de twee aartsrivalen in La Bombonera eindigde in een 2-2 gelijkspel.