Coucke komt terug op Zaak Dimata: “Het was een misverstand”

Coucke komt terug op Zaak Dimata: “Het was een misverstand”

24-11-2018 12:41
1

Tijdens de interlandbreak was er relletje bij RSC Anderlecht. Alles had te maken met de afwezigheid van Nany Dimata. Marc Coucke doet de zaak nu af als "Een misverstand".

Door een blessure haakte Dimata af voor de Belgische beloften. Daarna verscheen hij ook niet op de training van Anderlecht. Hein Vanhaezebrouck was daar niet blij mee en laste de trainingen voor zijn andere spelers af. Het klonk immers dat Coucke Dimata vrij had gegeven zonder zijn trainer in te lichten.

"Dat was een misverstand. Landry was gekwetst na de match. Ik ging hem opzoeken en hij zegt tegen mij: 'Ik ga niet naar de beloften van de Rode Duivels kunnen.' Er stonden twee dokters bij en die bevestigden dat hij zelfs niet ging kunnen trainen", aldus Coucke in Het Laatste Nieuws.

Goed bedoeld advies
"Dan heb ik gezegd: 'Landry, luister, het beste wat je nu kan doen is vijf dagen in de zon gaan liggen.' Dat was een goedbedoeld advies, geen bevel. Want ik beslis niet over zulke zaken, dat is aan de sportieve staf. Landry heeft mijn raad iets te letterlijk genomen en is op verlof vertrokken, zonder de coach te verwittigen. Dat was fout."