Barça geeft controversieel voorstel vervolg: Het is nog nooit eerder gebeurd

Barça geeft controversieel voorstel vervolg: "Het is nog nooit eerder gebeurd"

23-11-2018 19:46
2

Oscar Grau, CEO van FC Barcelona, sluit niet uit dat de Spaanse topclub ooit competitiewedstrijden gaat spelen in China. De club merkt dat een grote doelgroep nog veroverd kan worden in Azië. 

Afgelopen seizoen speelden FC Barcelona op lunchtijd tegen Real Madrid. Die wedstrijd trok in Azië zes keer meer bekijks dan de avond-editities van die wedstrijd. Grau vindt het dan ook interessant om te kijken naar de opties om wedstrijden af te werken in het buitenland. 

"Het is nog nooit eerder gebeurd in Spanje, maar we denken wereldwijd", zegt de Barça-CEO tegen de SCMP. "Nieuwe markten, nieuwe gebieden, we moeten ons aanpassen. Als we de mogelijkheid hebben voor een wedstrijd in Amerika, waarom niet in China in de toekomst?"

"Ik denk dat het moeilijk wordt om het dit seizoen nog te doen, maar als we meer tijd krijgen... Als er een kans is om een wedstrijd in de Verenigde Staten te spelen, waarom in de toekomst dan niet in China? Barcelona heeft dit project al sinds het begin gesteund. Het is goed voor het merk LaLiga en goed voor het merk Barça", aldus Grau.

"We bereikten meer fans voor potentiële sponsoren en voor potentiële tv-rechten. Het is maar één wedstrijd van de 380, dat kunnen we accepteren. Maar we hebben wel vanaf de eerste minuut gezegd dat het harmonieus moet verlopen, alle belanghebbenden moeten het eens worden."

Eerder wilde FC Barcelona het competitieduel met Girona afwerken in Miami, maar de Spaanse voetbalbond stak daar een stokje voor.