De cijfers van De Bruyne: 'Makelaar profiteert en enorm loon voor Rode Duivel'

De cijfers van De Bruyne: 'Makelaar profiteert en enorm loon voor Rode Duivel'

23-11-2018 12:49

Bij Manchester City zijn ze nog steeds enorm blij met de komst van Kevin De Bruyne. Die komst was echter niet makkelijk. Zo kwam Der Spiegel via Football Leaks te weten.

Met de overgang was een bedrag van 75,5 miljoen euro gemoeid. Vooral de rol van makelaar Didier Frenay was daarin opmerkelijk. Het is bij Man City doorgaans de gewoonte om een makelaar een commissie van 5% te geven. Bij De Bruyne zat dat anders.

Uit mailverkeer met Begiristain, de technisch directeur van Man City, valt op te maken dat Frenay de club kon overhalen om een commissie van 10% te geven. Hij zou daarmee een bedrag tussen de 9,62 en 7,94 miljoen ontvangen. Dat bedrag zou dan nog gedeeld moeten worden met makelaar Patrick De Koster.

Hoog loon
Makelaars verdienden dus mooi aan de transfer, maar de overgang legde ook De Bruyne zelf geen windeieren. Zo weet Le Soir dat De Bruyne jaarlijks 10 miljoen euro verdient. Dat bedrag loopt volgens jaar op tot 11,2 miljoen euro en zelfs tot 12,3 miljoen euro tussen 2020 en 2023.

Daarbovenop krijgt de middenvelder nog een getrouwheidspremie als hij in juni van volgend jaar nog voor Man City voetbalt. Als hij in een seizoen 60% van de wedstrijden meespeelt, krijgt hij nog een premie van 1,1 miljoen euro extra.