Club Brugge profiteert van 'verkeerde keuze' Rits: Hij is blijven stilstaan

Club Brugge profiteert van 'verkeerde keuze' Rits: "Hij is blijven stilstaan"

Gepubliceerd: vrijdag 23 november 2018 om 10:17vr 23-11-2018 om 10:17

Hij leek gehaald te worden als back-up, maar inmiddels is Mats Rits bijna een zekere basispion geworden bij Club Brugge. De middenvelder doet het beter dan verwacht en lijkt niet meer weg te denken uit het team van Ivan Leko. Op zijn 25e verteert Rits de stap naar een topclub goed.

Toch een late leeftijd voor Rits. De middenvelder brak als zestienjarige voetballer namelijk al vroeg door bij Germinal Beerschot. Ajax toonde ook al vroeg interesse, maar Rits wou nog even in Antwerpen blijven. Volgens topscout Urbain Haesaert was dat de foute keuze.

"Mats kreeg bij Beerschot veel geld aangeboden, maar heeft daar duidelijk de verkeerde keuze gemaakt. Zijn opleiding werd stopgezet... Het is niet omdat je mag dineren met de spelers van de eerste ploeg en men je overal rondvoert, dat je evolueert als voetballer. Hij is toen twee jaar blijven stilstaan", zegt Haesaert in Het Laatste Nieuws.

Een echte Ajaxspeler
Die beslissing heeft er mogelijk voor gezorgd dat hij niet doorbrak bij Ajax. "Heel spijtig voor die jongen, die twee cruciale jaren in zijn opleiding heeft gemist. Bij Ajax zag je toch al snel een gemis. Bepaalde eigenschappen die ontbraken, die niet volledig ontwikkeld waren."

"Hij had wat stappen gemist om bij Ajax te kunnen slagen. Was hij twee jaar vroeger vertrokken, had hij kans gemaakt om te slagen. Mats was een echte Ajaxspeler, maar hij heeft de trein gemist en een volgende trein genomen die te laat kwam", klinkt het.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws