Geen Club Brugge – Zulte Waregem zoals vroeger: “Totaal verschillend”

Geen Club Brugge – Zulte Waregem zoals vroeger: “Totaal verschillend”

22-11-2018 19:34
1

Zulte Waregem kon de voorbije weken eindelijk weer wat winnen. Essevee is wel nog lang niet uit de degradatiezone. Dat beseft Francky Dury maar al te goed.

Vrijdag trekt Zulte Waregem naar het Jan Breydelstadion. Dury trekt toch iets anders dan de voorbije jaren naar Club Brugge. "De ambities voor beide ploegen zijn vandaag totaal verschillend. Vroeger speelden we voor Play-Off 1 als we naar Club trokken, wilden we een goeie wedstrijd spelen én een resultaat halen. Vandaag is onze ambitie de redding, die van Club Brugge kampioen spelen", aldus Dury op de website van zijn club.

"Wij willen Brugge morgenavond verlaten met een goed gevoel. "We zijn op de goeie weg, ik zie veel positieve zaken en een groep die vertrouwen heeft gewonnen. Punten pakken na een donkere periode doet iets met een team. Maar we zijn er nog lang niet. Er staan ons nog 15 moelijke wedstrijden te wachten."

Stand van zaken
In de heenronde van de Jupiler Pro League pakte Zulte Waregem twaalf punten. Het staat dertiende in de stand. Waasland-Beveren (elf punten), Moeskroen (tien punten) en Lokeren (tien punten) houdt Essevee momenteel achter zich.