'De Jong nieuwste hoofdrolspeler in koude oorlog: Ajax kan zich in handen wrijven'

'De Jong nieuwste hoofdrolspeler in koude oorlog: Ajax kan zich in handen wrijven'

22-11-2018 19:13

FC Barcelona en Paris Saint-Germain zijn sinds enkele jaren in een koude oorlog verwikkeld. Beide clubs proberen elkaar de voet zo veel mogelijk dwars te zetten en dat speelt Ajax in de kaart, meldt Diario Sport.

De volgende aanval is namelijk gericht op Frenkie de Jong, zo stelt de Catalaanse sportkrant donderdag in een uitgebreid artikel over de vete tussen beide clubs. Barça wekte de voorbije jaren de toorn van PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi door achtereenvolgens Thiago Silva, Marquinhos en Marco Verratti warm te maken voor een transfer.

De Parijzenaars zagen zich genoodzaakt om forse contractverbeteringen aan te bieden om een vertrek af te wenden. Al-Khelaifi zinde op wraak en zijn antwoord volgde in 2017 door Neymar voor een recordbedrag van 222 miljoen euro over te nemen van Barça. Het vertrek van de Braziliaan was een klap voor de Catalanen, die in hem de opvolger van Lionel Messi zagen. Barça stuurde daarna de UEFA op PSG af met de mededeling dat de Fransen de FFP-regels overtraden.

Rabiot verkopen
Ondanks mogelijke sancties houdt Al-Khelaifi niet in. Hij is bereid om Adrien Rabiot komende winter voor slechts tien miljoen euro te verkopen, aan elke andere club dan Barça. Dat om te voorkomen dat de middenvelder transfervrij de overstap maakt naar Camp Nou. Of dat gaat lukken is de vraag: de speler wil naar Spanje. PSG probeerde daarnaast om Ivan Rakitic te verleiden tot een overgang afgelopen zomer, maar daar stak Barça-trainer Ernesto Valverde een stokje voor.

De nieuwste hoofdrolspeler in de vete is De Jong. De Parijzenaars willen Barcelona buitenspel zetten en hebben een monsterbod uitgebracht van tachtig miljoen euro, meldt ook Sport. Dat lijkt financieel niet haalbaar voor de Catalanen, die desondanks de hoop koesteren dat de persoonlijke voorkeur van de Ajax-middenvelder de doorslag geeft. Als de club flink moet investeren dan geniet Matthijs de Ligt evenwel prioriteit.

'De eindeloze oorlog tussen PSG en Barça laat zijn sporen na bij beide clubs, terwijl clubs als Ajax zich in de handen wrijven', zo eindigt het verhaal.