Kampioenenmaker onder de indruk van Clement: ''Zijn hand zie je in twee minuten''

Kampioenenmaker onder de indruk van Clement: ''Zijn hand zie je in twee minuten''

22-11-2018 16:09
1

Sef Vergoossen loodste Racing Genk in het seizoen 2001/02 naar de landstitel. De 71-jarige Nederlander ziet het huidige Genk ook als een uitgesproken kandidaat voor het kampioenschap. Vergoossen ziet een supergetalenteerde selectie, maar geeft tevens credits aan coach Philippe Clement.

''Soms kan ik een halfuur naar een ploeg kijken en niet weten wat ze nou precies willen. Bij Genk zie je binnen de twee minuten de hand van de coach. De posities zijn altijd ingevuld. En of het nu Pietje is die links loopt en Jantje rechts, dat maakt niet uit. De posities zijn áltijd ingevuld. Genk zal altijd voetballend tot een eindactie proberen te komen'', laat Vergoossen weten aan Het Laatste Nieuws.

Vergoossen geniet van het verzorgde voetbal. ''Geen lange haal naar voren en hopen op de tweede bal. Ze laten heel bewust de aanval beginnen op het middenveld en zoeken van daaruit de opkomende flankverdedigers Maehle en Uronen terwijl de flankaanvallers Trossard en Ndongala naar binnen knijpen. De tegenstander weet dat ook, maar ze krijgen er gewoon geen grip op.''

De ex-kampioenenmaker vergelijkt de Limburgers zelfs met het FC Barcelona van enkele jaren geleden. ''Genk is ook heel balvast, ze verliezen zelden de bal. Gebeurt dat toch, dan schakelen ze binnen de drie seconden om. Ik vergelijk dat met het Barcelona van Messi in zijn beste periode. Ook de vedetten van die ploeg vervulden hun defensieve taak'', aldus Vergoosen.

Lees ook: Nieuwe Rode Duivel voor KRC Genk? "Hij speelt al het hele seizoen foutloos"