Vandenbempt vreest voor onthullingen: 'Matchfixing voor Europees ticket of titel?'

Vandenbempt vreest voor onthullingen: 'Matchfixing voor Europees ticket of titel?'

22-11-2018 12:32
17

Dejan Veljkovic komt binnenkort als spijtoptant met enkele verklaringen over zijn rol in mogelijke matchfixing. Het gaat voornamelijk om degradatieduels, maar Peter Vandenbempt vreest ook voor wedstrijden bovenaan het klassement.

"Ik neem aan dat Veljkovic veel duidelijkheid zal scheppen, wat goed is. Als daardoor veel aan het licht zal komen, is dat uitstekend", zegt hij bij Sporza. "Maar ik houd er mijn hart wel een beetje voor vast hoeveel kampioenschappen van de voorbije jaren vervalst zijn."

De radiostem wil er zijn hand niet voor in het vuur steken dat het enkel om degradatieduels ging. "Was dat dan alleen in de strijd om het behoud of ook in de strijd voor een Europees ticket of de titel? Dat zou het voetbal veel grotere schade toebrengen", klinkt het.

Veljkovic zal alvast veel onthullen, hoopt hij. "Ik ben benieuwd hoe Veljkovic kan uitleggen hoe vaak hij de voorbije vijftien jaar is tussengekomen om het kampioenschap te regelen. Dan zouden we misschien toch nog met terugwerkende kracht repressief kunnen worden, als we vaststellen dat het schering en inslag is geweest", klinkt het.