'Speciale band tussen Coucke en Dimata zorgt voor wrevel in de kleedkamer'

'Speciale band tussen Coucke en Dimata zorgt voor wrevel in de kleedkamer'

22-11-2018 11:31
6

Het was al algemeen bekend dat Marc Coucke en Landry Dimata vanwege hun tijd bij KV Oostende een speciale band met elkaar hebben. Binnen de kleedkamer van Anderlecht neemt echter het gevoel toe dat deze connectie te innig wordt.

'Ze hebben veel aan elkaar te danken, werden samen groot bij KV Oostende en proberen die lijn nu door te trekken bij Anderlecht. Maar andere RSCA’ers vinden dat de link tussen de twee soms te close is. Zeker als Coucke Dimata privileges gunt, zoals vorige week, toen hij de spits zonder medeweten van coach Hein Vanhaezebrouck extra vrijaf gaf', schrijft Het Nieuwsblad.

Trainer Hein Vanhaezebrouck was ook verbouwereerd door de afwezigheid van Dimata en gaf de rest van de groep ook twee extra dagen verlof. De spelers hebben plots vijf dagen vrij in de interlandperiode. Hoewel daar dankbaar gebruik van wordt gemaakt, is er ook wrevel. 'Sommigen vervroegen meteen hun vliegtuigreizen naar het buitenland, maar bij verschillende jongens rijzen toch ook vragen. Waarom mag Dimata meer dan wij?', merkt de krant interne spanningen op.

Lees ook: 'Verhitte discussie tussen Vanhaezebrouck en Coucke blijkt communicatiefout'