Zlatan blikt terug op United-tijd: ''Heb de Premier League er oud uit laten zien''

Zlatan blikt terug op United-tijd: ''Heb de Premier League er oud uit laten zien''

22-11-2018 10:55
2

Zlatan Ibrahimovic heeft in een uitgebreid interview met de BBC uitgebreid teruggekeken op zijn periode in Engeland. De Zweed stelt dat hij veel meer had kunnen bewerkstelligen als hij op jongere leeftijd naar Engeland was gekomen. 

Ibrahimovic was al een 'veteraan' toen hij bij Manchester United terechtkwam. "Ze dachten dat ik te oud was, maar ik was 35 en heb de Premier League er oud uit laten zien", stelt de Zweed in gesprek met BBC. "Het kostte me drie maanden om iedereen te overtuigen wie ik was. Dat was de uitdaging en ik sla nooit een uitdaging af."

Zlatan is vooral te spreken over zijn samenwerking met Paul Pogba. "Als je een klik hebt met iemand, heb je een klik met iemand. De connectie op het veld was geweldig, we hielpen elkaar goed, ik had hem nodig en hij had mij nodig. Het eerste jaar bij United was fantastisch. Ze gaven me het gevoel dat ik Benjamin Button was. Ik werd alleen maar jonger en jonger, toen raakte ik helaas geblesseerd."

De topspits had veel meer uit zijn periode in Engeland kunnen halen, stelt hij. "De Premier League mag blij zijn dat ik niet tien jaar eerder kwam. Dan was het een ander verhaal geweest."