Intern onderzoek KBVB loopt vertraging op: ''Nog geen inzage in het strafdossier''

Intern onderzoek KBVB loopt vertraging op: ''Nog geen inzage in het strafdossier''

22-11-2018 10:50
5

De Belgische Voetbalbond is een burgerlijke partij in het grootschalige onderzoek naar fraude en overige misstanden. Daarnaast voert de KBVB een intern onderzoek, maar dat proces verloopt nog niet zonder obstakels.

Een burgerlijke partij heeft de mogelijkheid om een strafdossier in te zien. De producere duurt echter lang, waardoor de KBVB na een maand nog geen toegang tot het dossier heeft gekregen. Dat bevestigt KBVB-woorvoerder Pierre Cornez tegenover Sport/Voetbalmagazine.

Dit is slecht nieuws voor het eigen onderzoek. ''Inzage in het strafdossier bespaart ons onderzoeksdaden en maakt het disciplinair onderzoek een pak eenvoudiger'', reageert Ebe Verhaegen, onderzoekscoördinator bij de bond.

Verhaegen laat in afwachting van alle feiten zijn onderzoek gewoon doorgaan. ''In het strafdossier staan ongetwijfeld elementen die het gerecht heeft verkregen met middelen die wij niet kunnen gebruiken, zoals bijvoorbeeld telefoontaps. Maar ons hele dossier hangt niet enkel af van het strafrechtelijk onderzoek. Wij onderzoeken zelf ook elementen, zowel à charge als à décharge'', klinkt het.