Rode Duivel strijdt tegen de degradatie: “Klopt dat we te weinig punten pakten

Rode Duivel strijdt tegen de degradatie: “Klopt dat we te weinig punten pakten"

21-11-2018 22:59

Na het interlandvoetbal rolt de bal aankomend weekend ook weer in de Bundesliga. Wolfsburg ontvangt RB Leipzig. Koen Casteels en zijn ploegmaats hebben nog iets recht te zeggen tegen de ploeg met de vleugels.

Vorig seizoen op de voorlaatste speeldag ging Wolfsburg op bezoek bij Leipzig. De thuisclub haalde het met 4-1 en de Wolven moesten keihard vrezen voor degradatie. Op het nippertje en via de eindronde wist Wolfsburg zijn hachje te redden. "Het is niet zoals vorig jaar", vertelt Casteels bij Kicker.

"We hoeven er niet meer over te praten. Vorig seizoen was niet goed en de match in Leipzig was daar een voorbeeld van. Nu zijn we ander team", stelt de derde doelman van de Rode Duivels hoopvol.

Nieuwe degradatiestrijd
Dit seizoen staat Wolfsburg er ook nog niet al te geweldig voor. In de eerste elf matchen van het seizoen verzamelde het amper twaalf punten. Daarmee staat het twaalfde in de Bundesliga. De kloof met Stuttgart, de laatste in de stand, is slechts vier punten.

"Dat we dit seizoen te weinig punten pakten, is een feit", geeft Casteels toe. "Nu moeten we maar punten halen, die we ergens anders – bijvoorbeeld tegen Hannover – hebben verloren."