Gemengde reacties over Veljkovic, advocaat van Leko geeft flinke sneer

Gemengde reacties over Veljkovic, advocaat van Leko geeft flinke sneer

21-11-2018 21:15
12

Dejan Veljkovic is niet weg te slaan uit het nieuws. De spelersmakelaar is spijtoptant in Operatie Propere Handen en gaat dus heel wat informatie blootleggen. De advocaat van Ivan Leko denkt er het zijne van. 

Walter Van Steenbrugge reageert bij Sporza op die onverwachte wending. "Als je zoveel middelen hebt ingezet, en dan moet je al zo snel teruggrijpen naar een spijtoptant, die uitgerekend ook de hoofdverdachte is, misschien is dat dan wel het bewijs van een zwaktebod?", luidt zijn reactie.

 “Ik zie een evolutie in strafzaken waarbij het openbare ministerie de rechter buitenspel zet", voegt hij nog toe in Het Nieuwsblad. "De aanklager gaat hier al zelf een vonnis opstellen dat later nog door een rechter bekrachtigd moet worden, maar dit is slecht voor de maatschappij. Ik vind het gevaarlijk voor een rechtsstaat."

Walter Damen, de advocaat van Davy Roef, is echter veel positiever. "Als die man zegt dat de speurders een aantal dingen niet te weten gaan komen zonder zijn hulp, dan is het toch een goede zaak dat hij helpt? En dan moet je je als advocaat erbij neerleggen dat iemand een toepassing vraagt van een wet die recent is goedgekeurd, net om dit soort dossiers op te lossen?"