'Club Brugge schuift mee aan tafel met Man City, AS Roma en vele anderen'

'Club Brugge schuift mee aan tafel met Man City, AS Roma en vele anderen'

21-11-2018 21:00
2

De internationale topclubs zitten ook tijdens de interlandbreak niet stil. Zo werd dinsdag nog de Transferroom Summit gehouden, een meeting voor sportleiders uit de hele wereld. Landskampioen Club Brugge schoof er aan met heel wat grote namen.

De eregast was Monchi, technisch directeur bij AS Roma. Transferroom is een platform dat heel wat bestuursleden van clubs met elkaar in contact brengt. "Hoe minder tussenpersonen, hoe goedkoper het wordt", zegt Monchi daar zelf over. "Het bespaart ons ook een hoop tijd.

Volgens Gianluca Di Marzio waren er op die meeting verantwoordelijken van Manchester City, West Ham, Liverpool, Juventus, Rome, Chelsea, Sevilla, Newcastle, Wolfsburg, Shanghai SIPG, Real Sociedad, Hoffenheim, RB Salzburg, FC Copenhagen, Bayer Leverkusen, Sparta Praag en Club Brugge.

"Het belangrijkste voor een sportief directeur is om praktisch te denken, want er is geen tijd te verliezen", zo gaf Monchi nog mee. "Je moet altijd bereikbaar zijn en communiceren. Maar je moet vooral ook delegeren. Het werk van een sportief directeur is teamwerk, dat moet je weten als je de top wil bereiken."