Antwerp-aanwinst blikt terug op ruzie: Heb Bölöni toen uitgescholden

Antwerp-aanwinst blikt terug op ruzie: "Heb Bölöni toen uitgescholden"

21-11-2018 20:30
1

Laszlo Bölöni en Luciano D'Onofrio kunnen dankzij hun netwerk aardig wat mooie namen naar Antwerp halen. Die van Dieumerci Mbokani is de moosite, maar hij kwam niet altijd goed overeen met de Roemeense trainer.

Bij Standard had hij zelfs een grote aanvaring met hem. "Toen ging het er warm aan toe. Ik was wat geblesseerd aan de knie, en meende dat ik niet in staat was om te spelen. Ik was bang dat het mijn blessure zou verergeren. Maar de trainer wou dat ik speelde. Ik zei: ‘Ik heb pijn.’ Hij antwoordde: ‘Je speelt.’ De spanning steeg, ik was buiten mezelf, heb hem uitgescholden, en hij mij, maar dat is het verleden", klinkt het bij Sport/Voetbalmagazine.

Bölöni weet evenwel hoe hij de Congolees moet aanpakken. "Het klopt dat ik op training een beetje doe wat ik wil. Maar in een wedstrijd word ik vanzelf een andere Dieumerci. Ik heb het nooit nodig gehad om me tijdens de week honderd procent te geven op training. Het is niet dan dat je alles moet tonen. Wat telt, is de afspraak die je in het weekend hebt."

Ook tactisch wordt Mbokani weinig verteld. "Hij geeft me geen tactische richtlijnen mee, hooguit het allernoodzakelijkste. Ik ben dus geprivilegieerd tegenover de anderen. Hij zegt me: 'Dieu , ik ken je, jij kent de competitie. Doe zoals je het aanvoelt.'"