'Bayern München kijkt rond en wil clubicoon opnieuw binnenhalen'

'Bayern München kijkt rond en wil clubicoon opnieuw binnenhalen'

21-11-2018 20:24

Oliver Kahn (49) is een belangrijke kandidaat om Uli Hoeness op te volgen als voorzitter van Bayern München. Dat meldt het toonaangevende BILD woensdag.

Hoeness, die sinds 2009 aan het roer staat bij Bayern, is bezig aan één van zijn laatste termijnen als voorzitter en doet binnen drie jaar een stapje terug. In 2019 wordt duidelijk of hij zijn taken neerlegt of nog drie jaar doorgaat. Volgens BILD is Kahn een belangrijke kandidaat om hem op te volgen.

De voormalige topkeeper van Bayern München en Duitsland is op dit moment werkzaam als analyticus op de Duitse televisie. Bij de ZDF staat hij tot en met het EK van 2020 onder contract, maar de zender zal niet dwarsliggen als Bayern zich meldt. Kahn stond 1994 en 2006 onder de lat in München.

Kahn wimpelde in een eerder stadium interesse van Schalke 04 af. Het is geen geheim dat hij en Hoeness close zijn. De twee sparren regelmatig over de koers van Bayern. De kans bestaat dat Kahn binnenkort al wordt aangesteld als Bayern-voorzitter, zodat hij kan worden ingewerkt door Hoeness.