Antwerp greep naast ex-Rode Duivel: Dat werd telkens geweigerd

Antwerp greep naast ex-Rode Duivel: "Dat werd telkens geweigerd"

21-11-2018 17:00
3

Antwerp wilde afgelopen zomer heel graag Jonathan Legear aantrekken, maar uiteindelijk kwam hij niet. In Sport/Voetbalmagazine geeft de flankspeler aan dat zijn prijskaartje te hoog lag.

Legear was gratis naar STVV gekomen, maar moest nog aardig wat opleveren. "Ik dacht dat het management niet moeilijk zou doen. Maar ze konden het niet maken om een speler die vorig seizoen zeven goals scoorde en negen assists gaf zomaar te laten vertrekken. Ik begrijp dus dat ze doorgeduwd hebben om de volle pot te krijgen. Stel je voor dat spelers vertrekken wanneer ze zin hebben en aan de prijs waarvan zij denken dat het fair is. Dan mag je het hele transfersysteem opdoeken."

Toch kwam de stukgelopen transfer aan. "De onderhandelingen waren al goed opgeschoten… Alleen de transferprijs was een struikelblok. Antwerp heeft een bod gedaan, het heeft een tweede bod overgemaakt aan STVV, en dat werd telkens geweigerd. Het is weken blijven aanslepen en dan weet je het wel."

Het spel hard spelen wilde Legear niet. "Ik wilde niet de slechterik uithangen. Maar ik moet bekennen dat ik mij gedurende twee maanden niet goed in mijn vel voelde. Ik kwam chagrijnig aan op training en in die periode was ik mezelf niet meer. Je mag gerust zeggen dat mijn reactie buiten proportie was. Het bestuur, de trainer en mijn ploegmaats verdienden dat niet. Allez, je moet alles in het juiste perspectief plaatsen. Twee maanden in een seizoen en in een carrière stellen niets voor. Maar ik heb de boodschap van Marc Brys, met wie ik een openhartig gesprek heb gehad, goed begrepen."