Antwerp en Essevee moeten in eigen portefeuille tasten na actie van fans

Antwerp en Essevee moeten in eigen portefeuille tasten na actie van fans

21-11-2018 16:31
5

Anwerp en Zulte Waregem hebben een boete gekregen van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond na acties van hun supporters. Dat meldt Belga.

Antwerp krijgt een boete van 3.000 euro nadat verschillende supporters met (gevulde) bierbekers gooiden. Dat gebeurde in het competitieduel van 31 oktober tegen KRC Genk. De slachtoffers waren de TV-productieploeg, maar ook de bank van Genk.

De stadionomroeper op de Bosuil maande de fans nog aan tot kalmte, maar helpen deed dat niet. Achteraf gaf trainer Philippe Clement zelfs aan dat hij zijn kledij mocht weggooien. Het Bondsparket eiste een boete van 4.000 euro, maar de Geschillencommissie hield het op 3.000 euro.

Een gebroken ei
Ook Zulte Waregem krijgt een boete van de Geschillencommissie. De club moet 750 euro betalen. Niet door fans die met bier gooien, maar wel met... eieren. In de thuiswedstrijd van 1 november tegen Standard werd er tot twee keer toe een ei gegooid naar de bank van Michel Preud'homme.

De kapiteins van beide ploegen werden bij de scheidsrechter geroepen en het incident werd veroordeeld door de stadionomroeper. Een ei werd er niet meer gegooid tijdens die wedstrijd, maar toch komt de club er niet vanaf zonder straf. Zulte Waregem kon de supporter ook zelf al opsporen en straffen.