Pillen een probleem in het voetbal: “Spelers zijn er al aan gestorven”

Pillen een probleem in het voetbal: “Spelers zijn er al aan gestorven”

21-11-2018 13:04
1

Pillen en onstekingsremmers zijn een veel voorkomend fenomeen in de voetbalwereld. Ex-Liverpool-verdediger Daniel Agger stortte in na een dosis ontstekingsremmers, een jaar later stopte de Deen met voetballen.

Arts van het afgelopen WK en voorzitter van de medische commissie van de wereldvoetbalbond FIFA Michel D’Hooghe vertelt aan Het Nieuwsblad dat pillen een groot probleem vormt in de voetbalwereld.

Onstekingsremmers kunnen onder meer voor maagbloedingen zorgen. “Op termijn hebben ontstekingsremmers, de NSAID's, gevolgen voor je gastro-intestinaal, uro-genitaal en volgens sommige publicaties zelfs cardiovasculair systeem. Er worden vragen gesteld bij gevallen van acute dood, maar daar zijn momenteel geen bewijzen voor.”

Soms zouden het nemen van deze pillen ook fatale gevolgen kunnen hebben. “Er zijn aanwijzingen, maar ik ben liever zeker voor ik die conclusie trek. Er zijn voetballers die eraan gestorven zijn, na hun carrière. Door chronische nierinsufficiëntie. Vandaar mijn veldtocht tegen de NSAID's”, aldus D’Hooghe.