Delferière krijgt steun: “Het kan perfect dat hij erin is geluisd”

Delferière krijgt steun: “Het kan perfect dat hij erin is geluisd”

21-11-2018 10:17
19

Scheidsrechters Bart Vertenten en Sebastien Delferière werden opgepakt in verband met 'Operatie Propere Handen'. Het imago van het duo is inmiddels flink besmeurd. Aimé Anthuenis staat achter de beschuldigden.

Tegenover Sport/Voetbalmagazine vertelt de ex-bondscoach dat ze al gestraft zijn zonder uitspraak. “Wat ik daarvan vind, is dat veel mensen al veroordeeld zijn nog voor er uitspraak is in de zaak. Ik heb ook grote twijfels of het nodig is om hen zo lang vast te houden. ‘Geldstromen’ en ‘wijze van betalen’… dat is van alle tijden hé.”

“Ik vraag mij ook af: is het omdat het mensen met naam in de sport zijn dat het onderzoek niet discreet gebeurt?”, gaat Anthuenis verder. “Blijkbaar beseffen ze niet welk leed het bij die mensen en hun naasten veroorzaakt. Matchfixing is uiteraard iets anders.”

Erin geluisd?
“Vertenten en Delferière zijn onze beste refs. Delferière is absoluut een topper van wie ik hoor dat hij meer traint dan sommige spelers. Zolang ik niet weet wat er precies is gebeurd, denk ik: is hij erin geluisd zonder dat hij het zelf besefte? Want dat kan perfect”, aldus Anthuenis.