Sven Mary haalt keihard uit naar 'verklikker' Veljkovic: Puur uit eigenbelang

Sven Mary haalt keihard uit naar 'verklikker' Veljkovic: "Puur uit eigenbelang"

Gepubliceerd: woensdag 21 november 2018 om 08:30wo 21-11-2018 om 08:30

Dejan Veljkovic vond een akkoord met het gerecht, waardoor hij zal optreden als spijtoptant. De spelersmakelaar is vrij onder voorwaarden. Topadvocaat Sven Mary vindt dit een gevaarlijk precedent.

"Dit is een zeer gevaarlijke trend", opent de bekende raadsman in Het Laatste Nieuws. "Het gaat hier om een crimineel die iets wil bekomen door te praten. Want waarom doet iemand dit? Uit eigenbelang."

Mary, zelf de advocaat van Karim Mejjati in het voetbalschandaal, vreest dat de Serviër zijn eigen draai zal geven aan het verhaal. "Laat ons er geen doekjes om winden: het is duidelijk dat meneer Veljkovic in deze geen objectieve getuige is. Het gerecht zal alles wat hij zegt daarom goed moeten wikken en wegen. Iedereen kan van alles over een ander zeggen."

"De angst was onmetelijk groot"
Meer nog: de topadvocaat betreurt dat er steeds meer 'verklikt' wordt. "Dat doet me denken aan de oorlog. Ik heb een - intussen overleden - grootvader die in een kamp heeft gezeten, met mensen die meededen met het verzet. De angst van die mensen om verklikt te worden door de collaborateur was onmetelijk groot."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Mary gelijk?

(738 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws