Veljkovic zorgt voor knikkende kniëen bij Belgische clubs: Een nachtmerrie

Veljkovic zorgt voor knikkende kniëen bij Belgische clubs: "Een nachtmerrie"

20-11-2018 22:33
10

Het Belgisch voetbalschandaal dreigt zich nog uit te breiden. Nu Dejan Veljkovic beloofd heeft meer uit te klaren, kan er heel wat aan het licht komen. Peter Vandenbempt vrees toch voor enkele clubs.

"Als Veljkovic kan toelichten dat hij de spilfiguur was en en wie er allemaal betrokken waren, dan kan dit ongelooflijk belangrijke gevolgen hebben voor de sportieve toekomst van KV Mechelen en Waasland-Beveren", vreest Vandenbempt al voor die twee clubs bij Sporza.

Het zou weleens grote gevolgen kunnen hebben voor het Belgisch voetbal. "Voor de onderzoekers is dit een godsgeschenk, maar voor iedereen die boter op het hoofd heeft in het voetbal, is dit een nachtmerrie. Ik zou hard moeten zoeken naar clubs waarmee Veljkovic geen zaken heeft gedaan, bij de ene al wat meer dan bij de andere."

Meer matchfixing?
Mogelijk gaat het zelfs om meer clubs/spelers dan enkel die van KV Mechelen en Waasland-Beveren. Dat vraagt Vandenbempt zich toch af. "Heeft Veljkovic wat hij vorig seizoen deed vaker gedaan, maar dan met succes? Heeft hij dus de afloop van de degradatiestrijd bepaald?"

Hij komt ook met een voorbeeld. "Zo herinner ik mij nog de degradatiestrijd waarbij Lierse de dans heeft ontsprongen, met daarbij een Lokeren-Lierse waar heel wat spelers van Veljkovic in beide kampen stonden. Daar waren toen al verdachtmakingen over. Misschien schept hij daar nu klaarheid over?"

"Als Veljkovic kan aantonen wat hij met het zwart geld heeft gedaan, wie allemaal betrokken is, dat hij nog meer wedstrijden heeft vervalst en dat er nog meer scheidsrechters bij betrokken waren, dan is dit een enorme splinterbom die er nog eens bovenop komt en die de gevolgen van dit onderzoek nog veel groter maakt", aldus de radiostem.